NIBE S735 – energiatehokas poistoilmalämpöpumppu

S735

Energiatehokas NIBE S -sarjan lämpöpumppu on yksinkertainen ja helppo käyttää, ja se mukautuu kotisi olosuhteisiin ja tarpeisiisi. Siksi se sopii lähes kaikkiin taloihin ja siihen on myös helppo vaihtaa.

NIBE S735 huolehtii kodin ja käyttöveden lämmityksestä sekä ilmanvaihdosta. Luonnollisen kylmäaineen ansiosta se tuottaa myös aiempia malleja enemmän lämmintä käyttövettä. Yhdessä tuloilmayksikkö NIBE SAM S42 tai S44 kanssa täydellinen saadaan tasapainoinen ilmanvaihto.
Miten poistoilmalämpöpumppu toimii?

Poistoilmalämpöpumpun keräämä lämpö siirretään lämpimään käyttöveteen ja lämmitysveteen, joka ohjataan patteri-, lattia- tai ilmalämmitykseen ja erillisen lämmittimen avulla tuloilman lämmittämiseen. Lämpöpumppu tuo taloon miellyttävän sisäilman hoitamalla ilmanvaihdon. Kesäöisin laitteen voi ohjata puhaltamaan sisätiloihin yön viilentämää ilmaa miellyttävien unien varmistamiseksi.

Markkinoilla on myös poistoilmalämpöpumppuja, joissa lämpöpumppu lämmittää vain käyttöveden ja tuloilman huonetiloihin sopivaksi, mutta tilalämmitykseen se ei jaa lämpöä. Tällöin huonetilojen lämmitykseen tarvitaan muu lämmitys, esimerkiksi sähkökattila.

Mihin poistoilmalämpöpumppu sopii?

Poistoilmalämpöpumppu sopii ennen kaikkea uusiin asuinrakennuksiin, sillä nykyisin niihin suunnitellaan myös poistoilmalämpöpumpulle sopiva ilmanvaihtokanavisto. Luonnollisesti vanha poistoilmalämpöpumppu on vaihdettavissa uuteen, usein ilman ilmanvaihtomuutoksia. Myös vanhan ilmanvaihtolaitteen vaihto poistoilmalämpöpumppuun on harkitsemisen arvoista, kun samalla laitteella voidaan jatkossa hoitaa myös lämmitys ja käyttövesi.

Nykyaikaiset uudisrakennukset ovat lähes poikkeuksetta energiatehokkaita, jolloin poistoilmalämpöpumppu on mitä sopivin lämmityksen ja ilmanvaihdon tuottaja, aina noin 200 neliön kokoon saakka. Koska laite ei tarvitse energian keruuputkistoa eikä se aiheuta naapureita häiritsevää ääntä, laite sopii erityisen hyvin nykyisille pienille kaupunkitonteille ja rivitaloasuntoihin.

Suorasähkölämmitystalossa, jossa raitisilma tulee raitisilmaventtiileistä ja poistoilma puhalletaan pois koneellisesti, voidaan saada säästöä käyttövesilämpöpumpulla. Käyttövesilämpöpumppu ottaa talteen energiaa poistoilmasta ja lämmittää sen avulla käyttövettä suuressa 260 litran säiliössä. Jos taloon suunnitellaan suurempaa remonttia, on hyvä hetki vaihtaa myös vesikiertoiseen lämmönjakoon, jolloin esim. poistoilmalämpöpumpulla voidaan alentaa lämmityskustannuksia merkittävästi.